Volgens eigen recept droogt Amanprana citroenen tot zwarte citroen, ook wel Citrus latifolia, Dried lime of loomi genoemd. Gedroogde zwarte citroen wordt veelvuldig gebruikt in de Midden-Oosterse keuken en geeft karakter aan stoofschotels, soepen, marinades en tajines. De citrusachtige, rokerige smaak van gedroogde zwarte citroen is tevens heerlijk bij rijst en peulvruchten. Langzaam gedroogde zwarte citroenen schijfjes zijn met name populair in de keukens van Iran, Irak en Noord-India. Je kan ze bijvoorbeeld gebruiken om traditionele loomi thee van te maken. Gedroogde citroenen zijn ook een onmisbaar ingrediënt in lokale gerechten zoals qursan, matazeez, jareesh en kassa.
Laat de gedroogde citroenschijfjes meekoken in het kookwater voor stoofschotels, bouillon of bij je rijst voor een frisse en zoete smaak.
Gedroogde zwarte citroen schijfjes: langzaam gedroogde citroenen* * Biologisch
Geen allergenen informatie bekend
Voedingswaarde per 100 ml Energie1369kj 323kcal Vet1,6g waarvan verzadigd1g Koolhydraten67g waarvan suiker9g Eiwit7g Vezels6g Zout0,1g