Allerfre Tabletten 10 mg 21 tabletten

Niet verkrijgbaar in uw land
Het is wettelijk verboden om dit product naar België te versturen. Onze excuses hiervoor.
13,25

Allerfre Hooikoorts Tabletten

Allerfre Tabletten verlichten de verschijnselen die optreden bij hooikoorts en andere allergieën zoals niezen, loopneus, jeuk, branderig gevoel en jeuk aan de ogen.
De werkzame stof is loratadine.

 • 24 uur klachtenvrij met 1 tablet
 • Kleine, gemakkelijk te slikken tablet
 • Werkt snel
 • Geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar
 • Ook effectief bij vergelijkbare allergische reacties bijvoorbeeld huisdier- en huismijtallergie
 • Verpakking met 21 tabletten
Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 5000167068184
Registratienummer 28514=25632
Productnaam Allerfre
Registratiecode RVG
ATC-code R06AX13
Netto inhoud 21 ST
GPC-nummer 10000881
GPC-omschrijving Allergiepreventie/-vermindering/antihistaminica
Dosering 0,5-1, afhankelijk leeftijd en gewicht
Maximale dagdosering 0,5-1
Leeftijd Vanaf 2 jaar
Gebruiksadvies Innemen met een half glas water. Bij geen verbetering van de klacht niet langer dan 14 dagen gebruiken, zonder overleg met arts.
Bewaarinstructie Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking op een droge plaats.
Verwijderinstructie Vervallen geneesmiddelen inleveren bij chemisch afval.
Houdbaarheidinstructie Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op etiket achter 'EXP' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Risicowaarschuwing - Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 2 jaar. - Dit medicijn maakt suf en vermindert het reactievermogen. U mag niet autorijden zolang u last heeft van deze bijwerkingen. Zorg dat kinderen veilig spelen (bijvoorbeeld niet hoog in een klimrek) als zij dit medicijn hebben gebruikt. - Niet gebruiken bij een slechte leverfunctie zonder overleg met een arts.
Afleverstatus code UAD
Afleverstatus omschrijving Uitsluitend apotheek of drogist
Toedingingsvorm Tablet
Te gebruiken bij Ter verlichting van allergische oog- en neusklachten en aanhoudende huiduitslag (chronische netelroos) met hevige jeuk.
Niet gebruiken bij Allergie voor één van de werkzame stoffen of hulpstoffen in dit geneesmiddel
Zwangerschap Mag NIET gebruikt worden
Borstvoeding Mag NIET gebruikt worden
Gebruiksbeperking -Overleg voor gebruik met arts bij intolerantie bepaalde suikers. Bij leverproblemen geldt een aangepaste dosering. Stop 2 dagen voor allergietest. Sommige mensen kunnen duizelig worden na gebruik, in dat geval oppassen met het besturen van voertuigen, spelen op speeltoestellen en het bedienen van machines.
Huisarts Als de symptomen ernstig zijn en de medicijnen onvoldoende helpen.Bij zwangerschap en/of borstvoeding. Bij benauwdheid of kortademigheid, bij zeer gezwollen ogen en gekleurd oogvocht. Bij klachten aan uitsluitend één kant van de neus. Kinderen die voor de eerste keer klachten hebben. Om de oorzaak van de allergie te weten te komen.
Werkzame stoffen Loratadine 10 mg
Document Bijsluiter
Toepassingsgebied Bij hooikoorts en vergelijkbare allergische reacties

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen een halfuur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Wat is Allerfre?

Allerfre bevat de werkzame stof loratadine, dat behoort tot de groep geneesmiddelen die “antihistaminica” wordt genoemd.

Hoe werkt dit middel?
Dit middel helpt om de allergische verschijnselen te verminderen door de effecten te stoppen die worden veroorzaakt door de stof “histamine”. Deze stof wordt aangemaakt in het lichaam als je ergens allergisch (overgevoelig) voor bent.

Wanneer moet dit middel worden ingenomen?

 • Dit middel verlicht de verschijnselen van allergische ontsteking van het neusslijmvlies (bijv. hooikoorts), zoals niezen, loopneus of jeukende neus en branderige of jeukende ogen.
 • Dit middel kan ook gebruikt worden voor het verlichten van de verschijnselen van chronische urticaria (een vorm van huiduitslag met hevige jeuk en vorming van bultjes, ook wel netelroos genoemd).

Het effect van dit middel houdt een volledige dag aan, waardoor het zou moeten helpen de normale dagelijkse bezigheden uit te voeren en bij het slapen.
Neem contact op met uw arts als de klachten erger worden. 

Dosering en gebruik

Je kunt de tablet in gelijke doses verdelen. Aanbevolen dosering niet overschrijden. Lees voor gebruik de bijsluiter.
Volwassenen en kinderen van 12 jaar en ouder:
Neem eenmaal per dag 1 tablet in met een glas water, met of zonder voedsel.
Kinderen van 2-12 jaar
Kinderen van 2 tot 12 jaar worden gedoseerd op basis van hun gewicht:
- Kinderen die meer dan 30 kg wegen: Neem eenmaal per dag 1 tablet in met een glas water, met of zonder voedsel.
- Kinderen die 30 kg of minder wegen: Neem eenmaal per dag een halve tablet in met een glas water, met of zonder voedsel.
Volwassenen en kinderen met ernstige leverproblemen:
In de bijsluiter staat een aangepaste dosering. Neem eerst contact op met uw arts, apotheker of verpleegkundige voordat u dit geneesmiddel inneemt. 

Ingrediënten

De werkzame stof in dit middel is: 10 mg loratadine per tablet.
De andere stoffen (hulpstoffen) in dit middel zijn lactosemonohydraat, microkristallijne cellulose (E460), magnesiumstearaat (E470b) en maïszetmeel. 

Productinformatie over Allerfre Tabletten 10 mg

 • Merk: Allerfre
 • Ean: 5000167068184
 • Artikel: 729-795

Allerfre Tabletten 10 mg 21 tabletten

13,25
Niet verkrijgbaar in uw land
Het is wettelijk verboden om dit product naar België te versturen. Onze excuses hiervoor.
* Alle aanbiedingen zijn op basis van de adviesprijs